Nejvíc času u tohoto receptu zabere pečení. Ostatní je již rychlé a snadné. Výborný, pikantní a levný předkrm, který nadchne Vaše hosty.
Originální recept KJGR:
- 1 kg vepřového bůčku s kůží
- 6 středních cibulí
- 4 větší stroužky česneku (kupuj český)
- vyškvařené vepřové sádlo
- kmín
- sůl
- čerstvě namletý černý pepř (nepoužívej koupený mletý, chuť a vůně pepře čerstvě namletého je nesrovnatelná)
Postup:
Kůži na bůčku křížem nařízni ostrým nožem. Maso posyp kmínem (nesol, pomazánku osolíš až na závěr). Na pekáč dej 3-4 lžíce vepřového sádla, na čtvrtky pokrájené 4 cibule a na čtvrtky pokrájené 2 stroužky česneku. Na cibuli a česnek polož bůček kůží dolů.
Troubu rozpal na 200 stupňů, vlož pekáč s masem a teplotu sniž na 120 stupňů. Peč pomalu 4 – 5 hodin, masa si nevšímej a dělej si svoje.
Vychladlý bůček pokrájej na kousky a spolu s pečenou cibulí a česnekem umel najemno na masovém mlýnku. Během mletí přidej do mlýnku ještě 2 syrové cibule a 2 stroužky syrového česneku. Přilij i vypečenou šťávu a tuk z masa.
Směs promíchej, přidej tolik rozměklého vepřového sádla, aby byla pomazánka vláčná. Osol a opepři čerstvě namletým černým pepřem.
Podávej s kyselou okurkou a čerstvou bagetou.