Zkus tyhle jemné, v páře vařené knedlíčky se silnou polévkou z mořských ryb (viz náš recept v části „Polévky“) nebo v rajčatové, špenátové polévce.
Originální recept KJGR:
- 1 starší houska
- 3 dcl plnotučného mléka (můžeš použít i smetanu nebo šlehačku – knedlíčky budou ještě jemnější)
- 1 vejce
- 3 vrchovaté lžíce strouhaného parmezánu (můžeš nahradit českým sýrem Gran Moravia)
- velká hrst čerstvých listů špenátu
- 3 lžíce polohrubé mouky
- strouhanka
- sůl
Postup:
Housku pokrájej na malé kostičky, přelej mlékem a nech mléko vsáknout. Přidej vejce, parmezán a najemno nasekaný špenát. Velmi opatrně osol (houska, sýr i strouhanka jsou již slané, solíš tedy jen vejce a trochu mouky!).
Promíchej, přisyp mouku a dobře zpracuj. Po lžících postupně přidávej strouhanku, vždy počkej, až strouhanka vsákne vlhkost. Vytvoř jen tak hustou směs, aby bylo možné tvořit knedlíčky.
Malé knedlíčky, které uválíš v lehce navlhčených dlaních, obal ve strouhance a vař v páře 15 minut.
Množství postačí na přibližně 20 malých knedlíčků.