Pro slavnostní večeři Sboru důchodců Kříše jsme připravili několikachodové degustační menu, inspirované tradiční českou kuchyní:
- Kachní terinka. (jemná směs z kachních jater, kachních prsou a vepřové panenky, marinovaná v portském víně). Originální recept King Jeliman’s Grand Restaurant 2015.
- Dobrá hovězí polívka s krupičnými vandličkami. Pražská kuchařka Karolíny Vávrové, 1873
- Pikantní míchaná vajíčka s uzeným lososem, podávaná na křupavé topince. Teplá kuchyně, Vilém Brabec 1936
- Ragoût z kukuřičného kuřátka s jemným muškátovým knedlíčkem. Český kuchař, Čsl. svaz kuchařů v Praze 1922
- Vepřová panenka na víně, bramborové houskové knedlíčky. Teplá kuchyně, Vilém Brabec 1936
- Jemný ovocný knedlík z tvarohového těsta. Český kuchař, Čsl. svaz kuchařů v Praze 1922
- Čokoládová smetanová zmrzlina. Domácí kuchařka, Magdalena Dobromila Rettigová, 1844
K jednotlivým chodům budeme podávat skvělé víno z Côtes du Ventoux: La Vieille Ferme, Domaine Perrin, bílé, růžové i červené. Bratři Perrinové jsou m.j. majitelé jednoho z nejlepších vinařství Châteauneuf du Pape – Château de Beaucastel.